Lokátor Radiodetection RD7200 so zárukou až 7 rokov

Presný profesionál na každodennú prácu v náročných podmienkach.

  • Kultový priemyselný dizajn
  • Nekompromisná kvalita
  • Odoláva silnému rušeniu
  • Vysoká bezpečnosť pri práci
  • Záruka 3 roky ako štandard

Prehľad všetkých funkcií

Chcem vedieť cenu Objednať predvedenie

Máte otázku? Opýtajte sa nás

BEZPEČNOSŤ, RÝCHLOSŤ A PRESNOSŤ

To sú hlavné vlastnosti vylepšených TOP lokátorov tradičnej britskej značky Radiodetection. To všetko umocnené opäť prvotriednou kvalitou spracovania v kultovom dizajne s hmotnosťou iba 1,8 kg a automatickou zárukou 3 roky ako štandard, ktorú však možno predĺžiť až na v odbore nevídaných 7 rokov. Aj táto najnovšia rada bola navrhnutá a vyrobená vo Veľkej Británii. Top rad lokátorov bola inovovaná s veľkým dôrazom na bezpečnosť, rýchlosť a presnosť pri trasovaní podzemných inžinierskych sietí. 

Vysoká miera bezpečnosti je už dlhodobo nastavená pri lokátoroch Radiodetection možnosťou trasovať v režime Minima so zdvihnutou hlavou bez nutnosti sledovať displej. Teraz sa k tomu pridala inovácia v podobe silnejšieho reproduktora, aby bol zvuk lokátora pekne počuť aj v mimoriadne hlučnom prostredí. Možno si tiež po novom zvoliť dve výšky tónu a ten vyšší počujú aj naozaj nahluchlý ľudia :-). K zvýšeniu bezpečnosti prispieva aj nová vibračná rukoväť, ktorá upozorňuje používateľa v prípade výstrah ako sú napr. plytko uložené káble, silné rušenie alebo chybné mávanie s lokátorom.

Inováciou v oblasti presnosti je systém SWING, ktorý používateľa upozorňuje na nadmerné vychýlenie, ktoré môže zhoršovať presnosť vytýčenia. Pri pasívnom vyhľadávaní sietí pomocou silových harmonických frekvencií na režim POWER má teraz užívateľ tiež mocnú zbraň v tom, že môže aktivovať 5 jednotlivých harmonických (primárna 50 Hz, 3. 150 Hz, 5. 250 Hz, 7. 350 Hz a 9. 450 Hz) a tým presnejšie určiť, či signál prijímaný na režim POWER vychádza z jedného alebo viacerých káblov. Režim POWER totiž skenuje všetky harmonické od 5 až do 1000 Hz. Ďalším výrazným pomocníkom v presnosti je zobrazenie režimov Maxima a Minima naraz na displeji, ktoré lokátory Radiodetection majú už niekoľko rokov. Tým používateľ ihneď vidí, či je signál rušený a môže hneď presnejšie určiť trasu.

A ak niekomu chýba v režime POWER na displeji kompas a pravoľavej navádzanie šípkami, tak máme dobrú správu. Stačí zapnúť akúkoľvek harmonickú a kompas aj šípky máte tam! A poletíte pri pasívnom predhľadávaní ako vietor :-). Ďalšie zvýšenia rýchlosti dosiahnete vďaka zdokonalenej dynamickej ochrane proti rušeniu, ktorá nemá v odbore obdobu. A to vďaka aktívnym štítkom, ktoré chránia cievky. Vďaka tomu budete veľmi iste trasovať aj v blízkosti trafostaníc, koľajiska, nadzemného vedenia a podobne. K rýchlosti prispieva i tzv. "Nemávajúcí režim", ktorým sú lokátory Radiodetection vybavené už niekoľko rokov a ktorý zrýchľuje prácu práve tým, že používateľ nemusí s lokátorom nutne mávať zo strany na stranu, ale nesie ho len rovno a sleduje na displeji len indikátor, ktorý mu zobrazuje prítomnosť vedenia vľavo alebo vpravo od lokátora. Veľmi sa hodí napr. pri trasovaní tzv. "za plotom".

Kvitujeme aj zúženie ponuky modelov len na jeden, ktorý má výbavu zlúčenú zo všetkých doposiaľ známych predošlých modelov SL, DL, PL a TL známych z predošlých radov RD7000, RD7000+ a RD7100.

RD7200

Technická špecifikácia

Kultový priemyselný dizajn

Ľahký, perfektne vyvážený a s krytím IP65. Hmotnosť len 1,8 kg aj s nasadeným akumulátorom a perfektná ergonómia umožňujú bezproblémové niekoľkohodinové použitie v teréne.

Nekompromisná kvalita

Prvotriedna kvalita, štandardná záruka 3 roky, navrhnutý a vyrobený vo Veľkej Británii.

Odoláva silnému rušeniu

Vďaka patentovanej dynamickej ochrane signálu, kedy sú cievky aktívne chránené špeciálnymi štítkami možno presne a bezpečne trasovať aj na miestach so silným rušením.

Vysoká bezpečnosť pri práci

Nová výkonná zvuková a vibračná signalizácia do hlučného prostredia. Navyše v režime Minima výrazne odlišný tón vľavo a vpravo od vedenia, čo umožňuje trasovanie so zdvihnutou hlavou bez nutnosti sledovať displej lokátora.

Záruka 3 roky ako štandard

Možnosť predĺženia záruky o ďalšie 4 roky na skvelých 7 rokov!

Meranie veľkosti prúdu

Rýchla funkcia na potvrdenie, že trasujete správne vedenie.

Presné trasovanie

Jednoducho dosiahnuteľná presnosť vytýčenia vďaka režimu Peak+, ktorý navyše zvyšuje aj rýchlosť. V tomto režime si môžete totiž nechať zobraziť naraz na displeji ako Maximum signálu, tak i Minimum signálu a tým hneď vidíte, či je signál kvalitný alebo rušený.

Power filtre

Efektívnejšie pasívne vyhľadávanie bez vysielača na silové harmonické frekvencie. Vďaka možnosti aktivovať 1, 3, 5, 7 alebo 9 frekvencií možno zistiť, či signál na režim POWER pochádza z jedného zdroja alebo z viac káblov, ktoré potom môžete jednotlivo trasovať a označiť. A čo viac, tieto filtre umožňujú zapnutie pravo-ľavých navigačných šípok a tým umožňujú zrýchliť pasívny prieskum terénu.

Výstražný systém Swing

Podporuje správnosť použitia. Vstavaný gyroskopický merací systém používateľa upozorňuje na nadmerné vychýlenie lokátorov pri používaní.

Vibračný alarm

Rukoväť lokátora vibračne signalizuje výstrahy napr. pri chybnom používaní a umožňuje obsluhe sústrediť sa na danú prácu.

Trasovanie s istotou - autotest

Bezchybnú funkčnosť je možné kedykoľvek overiť spustením autotestu priamo v menu lokátora, ktorý skontroluje všetky trasovacie obvody, funkciu displeja i napájanie.

Funguje aj v drsných podmienkach

Vďaka ochrane krytím IP65 a širokému rozsahu prevádzkových teplôt (-20 °C až 50 °C) sú lokátory a vysielače vhodné aj na prácu v ťažkých poveternostných podmienkach.

Vzdialená kalibrácia bez prestojov - eCert™

Možnosť overenia a certifikácie kalibrácie lokátora cez internet bez nutnosti vracať jednotku do servisného strediska.

Plášťové poruchy na kábloch

Pomocou metódy 8kFF s A-rámom.

Výstup z vysielača až 90 V

Na podmienky suchej zeminy a hlboké alebo dlhé trasy. Jednoduchšia lokalizácia signálu na vedeniach s vysokou impedanciou.

Kompletnú technickú špecifikáciu nájdete nižšie v dokumente na stiahnutie.

K lokátoru môžete zvoliť jeden z dvoch vysielačov podľa výkonu TX5 alebo TX10 (5 alebo 10 W).

SÚČASŤOU DODANIA KAŽDEJ LOKALIZAČNEJ SADY JE TIEŽ NASLEDUJÚCE ŠTANDARDNÉ PRÍSLUŠENSTVO: Káble na priame pripojenie signálu (červená a čierna krokodýlka), uzemňovací predlžovací kábel 10 m, uzemňovací kolík, neodymový magnet, batérie pre vysielač a prijímač (10 ks D alkalické), USB kábel, SK návod.

Copyright © 2021 Radiodetection Ltd. Všetky práva vyhradené.



Smart memo - Inovácia v tlakových skúškach kanalizácií

Neoddeliteľnou súčasťou pri stavbe kanalizácie je tlaková skúška potrubia. Smart memo je digitálny tlakomer od...

Filip Ondráček | 21. 2. 2024

Testovanie zariadenia Zonescan NBIoT vo VVS Košice

Na konci minulého roka sme vykonali rozsiahle testovanie zariadenia Zonescan NBIoT vo VVS Košice. Nájdete tu nielen...

Ing. Ladislav Veselý | 13. 2. 2024

Nový mikrofón DXmic

Testujeme nový mikrofón z dielní britských konštruktérov! Akustická sada DXmic prináša používateľovi...

Pepa Pospíšil | 5. 2. 2024

Zaujal vás tento produkt?

Marek Vida

Káble, NN + VN