Lokátor plastových plynovodných potrubí Gas Tracker 2

Konečne poriadny lokátor na plastové potrubia.

  • Veľká mobilita
  • Iba 3 tlačidlá
  • Slušný dosah
  • Vysoká presnosť

Prehľad všetkých funkcií

Chcem vedieť cenu Objednať predvedenie

Máte otázku? Opýtajte sa nás

NAOZAJ FUNGUJE

Po rokoch testovania podobných prístrojov, sa konečne na trhu objavil prístroj na trasovanie plastových plynovodov, ktorý naozaj funguje. A navyše nás prekvapila jeho jednoduchá obsluha, dobrý dosah až 300 metrov na každú stranu od miesta napojenia a krásna presnosť na centimetre. Celý systém sa skladá len z dvoch kufrov, ktoré odveziete a odnesiete kamkoľvek aj na tie najmenej prístupné miesta. V jednom kufri je vysielač s internou batériou na 4 hodiny prevádzky s možnosťou dobíjania ako zo siete, tak z auta. V druhom potom zemná sonda, rázový generátor generujúci signál (tzv. „baňa“ :-) ako ju nazvali chlapi z brnenských plynární), phablet Trimble s aplikáciou na vyhodnotenie výsledkov a rôzne adaptéry na napojenie.

Vysielač má len dve tlačidlá a zemný senzor, takže nie je nutné zložité nastavovanie alebo školenie. Ovládanie tým pádom zvládne aj začiatočník po jedinom predvedení. Aj samotné prepojenie jednotlivých komponentov zvládne laik, pretože sú použité vojenské konektory. 

„Baňa“ sa pripája na hlavný uzáver. V prípade už zapojeného systému sa teda dá dole regulátor medzi hlavným uzáverom a plynomerom. Rázový generátor potom vysiela skrz plyn vibračný signál, ktorý potom spôsobí vibrácie v okolitej zemi.

Zemná sonda následne slúži na zachytenie tohto signálu. Ku kvalitným výsledkom prispieva odnímateľná tyč na prenášanie. Tým je sonda pri čítaní dát z podzemia čo najviac v pokoji a výsledky tak nie sú skreslené vibráciami tyče spôsobené napr. vetrom alebo nepokojnou rukou používateľa.

Ako vyhodnocovacia jednotka sa potom používa odolný špičkový phablet Trimble TDC600 s uhlopriečkou 6“a operačným systémom Android 8.0. Má vysokú svietivosť do akýchkoľvek svetelných podmienok a batériu dostatočne silnú, aby vydržala celú pracovnú smenu. Phablet je so zemnou sondou prepojený cez technológiu Bluetooth. Samotná aplikácia na zobrazenie výsledkov má veľmi jednoduché a intuitívne ovládanie. Má len dva režimy: režim predlokalizácie na rýchlu orientáciu, kde potrubie približne je, a režim presného určenia miesta, kde názorne vidíte formou stĺpikového grafu, kde je presná poloha potrubia. Viď fotografie nižšie. 

A na záver výborná správa aj pre vodárov: môžete sa už čoskoro tešiť na verziu na trasovanie plastových vodovodných potrubí s názvom APL 100 (aqua pipe locator 100).

Technická špecifikácia

Veľká mobilita

Celý systém sa zmestí do dvoch kufríkov o hmotnostiach 13,5 a 16,9 kg.

Iba 3 tlačidlá

Super jednoduchá obsluha. Vysielač má iba 2 tlačidlá a zemný senzor jedno.

Slušný dosah

Až 300 metrov na každú stranu.

Vysoká presnosť

Na niekoľko centimetrov.

Phablet ako vyhodnocovacia jednotka

Trimble TDC600 s uhlopriečkou 6"(15,2 cm). Odolný počítač, GNSS záznamník aj smart telefón v jednom. Zariadenie má špičkové parametre, ako čo sa týka výkonu, tak odolnosti.



Smart memo - Inovácia v tlakových skúškach kanalizácií

Neoddeliteľnou súčasťou pri stavbe kanalizácie je tlaková skúška potrubia. Smart memo je digitálny tlakomer od...

Filip Ondráček | 21. 2. 2024

Testovanie zariadenia Zonescan NBIoT vo VVS Košice

Na konci minulého roka sme vykonali rozsiahle testovanie zariadenia Zonescan NBIoT vo VVS Košice. Nájdete tu nielen...

Ing. Ladislav Veselý | 13. 2. 2024

Nový mikrofón DXmic

Testujeme nový mikrofón z dielní britských konštruktérov! Akustická sada DXmic prináša používateľovi...

Pepa Pospíšil | 5. 2. 2024

Zaujal vás tento produkt?

Marek Vida

Káble, NN + VN