Novinky

RD 7200/8200 - nekompromisní profesionáli na najväčšie výzvy v teréne

11. 5. 2021 |

 

RD8200/7200: BEZPEČNOSŤ, RÝCHLOSŤ A PRESNOSŤ

To sú hlavné vlastnosti vylepšených TOP lokátorov tradičnej britskej značky Radiodetection. Všetko je umocnené opäť prvotriednou kvalitou spracovania v kultovom dizajne s hmotnosťou iba 1,8 kg a automatickou zárukou 3 roky ako štandard, ktorú však možno predĺžiť až na v odbore nevídaných 7 rokov.

Aj tento najnovší rad bol navrhnutý a vyrába sa vo Veľkej Británii. Top rad lokátorov bol inovovaný s veľkým dôrazom na bezpečnosť, rýchlosť a presnosť pri trasovaní podzemných inžinierskych sietí.

Nové lokátory RD8200 a 7200 jsou tu!

Vysoká miera bezpečnosti je už dlhodobo nastavená u lokátorov Radiodetection možnosťou trasovať v režime Minima so zdvihnutou hlavou bez nutnosti sledovať displej. Teraz sa k tomu pridala inovácia v podobe silnejšieho reproduktora, aby bol zvuk lokátora pekne počuť aj v mimoriadne hlučnom prostredí. Možno si tiež po novom zvoliť dve výšky tónu a ten vyšší tón vnímajú aj ľudia s poruchami sluchu. K zvýšeniu bezpečnosti prispieva aj nová vibračná rukoväť, ktorá upozorňuje používateľa v prípade výstrah ako sú napr. plytko uložené káble, silné rušenie alebo chybné mávanie s lokátorom.

Inováciou v oblasti presnosti je systém SWING, ktorý používateľa upozorňuje na nadmerné vychýlenie, ktoré môže zhoršovať presnosť vytýčenia. Pri pasívnom vyhľadávaní sietí pomocou silových harmonických frekvencií na režim POWER má teraz užívateľ tiež mocnú zbraň v tom, že môže aktivovať 5 jednotlivých harmonických (primárna 50 Hz, 3. 150 Hz, 5.250 Hz, 7.350 Hz a 9.450 Hz) , a tým presnejšie určiť, či signál prijímaný na režim POWER vychádza z jedného alebo viacerých káblov. Režim POWER totiž skenuje všetky harmonické frekvencie od 5 až do 1000 Hz.

Ďalším výrazným pomocníkom v presnosti je zobrazenie režimov Maxima a Minima súčasne na displeji, ktoré lokátory Radiodetection majú už niekoľko rokov. Tým používateľ ihneď vidí, či je signál rušený a môže okamžite presnejšie určiť trasu. A ak niekomu chýba v pasívnom režime POWER na displeji kompas a pravoľavé navádzaníe šípkami, máme dobrú správu. Stačí zapnúť akúkoľvek harmonickú a kompas aj šípky máte tam! A poletíte pri pasívnom predhľadávaní ako vietor. :-) V neposlednom rade k rýchlosti u oboch modelov prispieva už dobre známy tzv. "nemávací režim", ktorým sú lokátory Radiodetection vybavené už dlho, a ktorý zrýchľuje prácu práve tým, že používateľ nemusí s lokátorom nutne mávať zo strany na stranu, ale nesie ho len rovno a sleduje na displeji indikátor, ktorý mu zobrazuje prítomnosť vedenia vľavo alebo vpravo od lokátora. Veľmi sa hodí napr. pri trasovaní tzv. "za plotom".

Kto by chcel s lokátormi robiť zameriavanie bodov s presnosťou až na 1 cm, vďaka novej Android aplikácii RD Map™+ a externým polohovacím zariadením, ako je napr. Trimble Catalyst RTK, môžete vytvárať veľmi presné mapy alebo si spresňovať tie existujúce.

Mrknite aj na novinku, ktorá užívateľom spríjemní prenášanie alebo cestovanie s lokátorom. Pripravili sme pre vás nový RD Batoh a prípadne aj extra tašku na vysielač.