Novinky

NOVINKY V SEGMENTE KANALIZÁCIE

Testujeme, aby sme Vám prinášali to naj. A v segmente kanálizácie by vám nemalo uniknúť, čím rýchlo a efektívne čistiť potrubie, ako merať priemer potrubia v kanalizačnej šachte bez toho, aby ste do nej vstúpili a tiež, ako scanovať kanalizačnú šachtu.

3. 1. 2023 |

SCANER KANALIZAČNÝCH ŠÁCHET CleverScan

CleverScan pomocou kamery a laserového projektora monitoruje kanalizačnú šachtu, výstupom je potom 3D model kanalizačnej šachty. A na čo je to dobré?

✔️okamžitý náhľad stavu kanalizačnej šachty

✔️evidencia stavu kanalizačnej šachty

✔️profi výstup

✔️možnosť prepojenia dát s GIS

 

 

Ako tieto technológie fungujú v praxi vám najlepšie povie Janko, napíšte mu (mokry@radeton.sk) a dohodnite si ukážku priamo v teréne. Stojí to za to.

 

DiaMeter - POMOCNÍK NA MERANIE PRIEMERA POTRUBIA V KANALIZAČNEJ ŠACHE

Ako rýchlo zmerať priemer potrubia v kanalizačnej šachte? Môžete vliezť do šachty a metrom vykonať meranie. Alebo použiť DiaMeter - laserový merací prístroj. Ako DiaMeter funguje? Najlepšie sa pozrite na video a zistíte, že vám tento prístroj veľmi uľahčí a urýchli prácu 👍.

KAMEROVÉ VOZY iPEK

Počas leta sme vám predstavili na našej roadshow špičkové kamerové vozidlo iPEK pre inšpekciu kanalizácií. A čo sa najviac diskutovalo?

Monitor 42" - je šialenosť pozerať na 42” monitor z 1 metra. Avšak nie, keď je monitor pomocou softvéru šikovne segmentovaný do 6 menších obrazoviek, kam si možno vložiť inšpekčný softvér, obraz prednej kamery, prieskumníka so súbormi, situačnú mapu a ďalšie obrazy , ktoré je potrebné mať na očiach.

Panel DCX5000 pre ovládanie kamier - má široké, do ruky dobre padnúce joysticky. ÁNO, joysticky sú ergonomicky vyosené smerom dovnútra, aby čo najviac kopírovali prirodzenú polohu zápästia. ÁNO, ovládacie tlačidlá sú okolo joystickov rozmiestnené tak, aby boli presne na dosah prstov. A nie, naozaj sme netušili, aké veľké nadšenie to môže u operátorov kamier vyvolať.

Pozdĺžne usporiadanie vstavby s uzatvárateľným priechodom medzi kamerovou a operačnou časťou vozidla, kedy je operačné sedenie umiestnené pri ľavej stene vozidla. Výhodou tohto usporiadania je napr. vyššia bezpečnosť posádky vďaka pohybu cez vozidlo, jednoduchšia komunikácia medzi operátormi bez interkomu atď. Toto usporiadanie je rozhodne zaujímavejšie.

QCD - patentované riešenie zostavovania kamier bez náradia. Cvak, cvak, cvak a je zostavené. Nielen pripojenie napájacieho kábla, kamerovej hlavy, elevátora či prídavného osvetlenia k podvozku je hračka. Tiež kolieska je možné vymeniť bez náradia jednoduchým nacvaknutím. Zostavenie kamery pre použitie v konkrétnom potrubí (DN) je v teréne úplne bleskové. Aj satelitnú kameru je možné zostaviť do minúty. Všetky súčasti úplne pevne lícujú a spoje sú konštruované na použitie v tých najdrsnejších podmienkach, ktoré v splaškovej kanalizácii nájdeme.

 

A čo ďalej na kamerovom iPEK zaujalo?

Napríklad osadenie vozidla LiIonovými článkami pre 8 hodinové kamerovanie, 3 nápravový podvozok kamery, ktorý vie zatáčať aj do strán, alebo riešenie pohonu tlačného prútu na satelitnej kamere remeňom. Je toho veľa, čo dokáže kamerové vozidlo od iPEKu ponúknuť. Je to jednoducho iný svet.

Ak by ste chceli vozidlo od iPEKu tiež vidieť naživo, ozvite sa nám, radi Vám ho privezieme ukázať, kontakt na Janka:  (mokry@radeton.sk).

 

ČISTIACE A FRÉZOVACIE STROJE PICOTE

Čistíte potrubie v rozsahu DN 32 až DN 300? Potom môžete zvoliť buď pružiny alebo stroje Picote👍. My volíme profesionálne stroje Picote. Korene, tuky, betón alebo vodný kameň už nebudú pre Vás prekážkou.

Picote je univerzálny čistiaci stroj domových kanalizácií, ktorý si Vás získa:

✔️ vysokým výkonom

✔️širokou škálou príslušenstva

✔️kompaktnými rozmermi

✔️komfortom obsluhy

 

Viac na www.picote.cz alebo na YouTube

 

Zaujímajú vás tieto technológie? Tak napíšte Jankovi (mokry@radeton.sk) alebo Braňovi (magdolen@radeton.sk).