Novinky

"PostCOVID" syndróm na trhu priniesol zdraženie vodárenských výrobkov

Hoci sa zdá, že najhoršie už máme za sebou, opak je pravdou. Čísla nakazených a obetí Covid-19 síce klesajú, ale dopady Covidu na trhu ešte len začíname pociťovať.

30. 9. 2021 |

 

Hospodárska kríza 2020/2021 sa do istej miery očakávala. To, čo ju ale spôsobilo, nepredpokladal absolútne nikto. Ekonomická kríza 2021 je totiž priamym dôsledkom zdravotnej krízy, ktorú spôsobil koronavírus.

Pandémia prevrátila naše životy naruby. Na dlhé mesiace sa zastavili mnohé činnosti. Celé odbory zažili obrovskú krízu.

Situácia nie je iná ani na zahraničných trhoch. Spomalenie pohybu v rámci celej planéty vyvolalo problémy s dodávkami materiálu i tovaru. Stretávame sa celosvetovo s veľkým nárastom nezamestnanosti a inflácie.

Máme čerstvé správy od našich dodávateľov po celom svete, ktorí sa snažili ceny udržať, aby dopad nepocítili ich distribútori a už vôbec nie koncoví zákazníci. Snaha o zachovanie cien sa však ukázala ako dlhodobo neudržateľná.

V mene našich dodávateľov Ovarro (bývalý Primayer) a F.A.S.T. Gmbh sme vám teda bohužiaľ nútení avizovať zdraženie ich výrobkov o 5 % s platnosťou od 1. 10. 2021.

Ich dôvody sú zrejmé, preto vás prosíme o pochopenie a akceptáciu. Ďalší vývoj na trhu budeme starostlivo sledovať, rovnako ako sledujeme ekonomické predikcie a neustále "vyzeráme lepšie zajtrajšky".

 

Ďalšie novinky