Vezieme vám novinky

Jakub Ulbrich|12. 11. 2018

Raz ročne vyrážame k nášmu dodávateľovi inšpekčných kamerových systémov iPEK na Sales meeting konferenciu. Distribútorom z celého sveta na nej iPEK predstavuje novinky a preberie všetko, čo sa v iPEKu za minulý rok stalo.

A aké sú tie predstavené novinkyiPEK má novú generáciu tlačných prútov Agilios pre tlačenie kamerovej hlavy v kanalizácii. Dizajn je nielen krásny, ale aj funkčný a celý systém je dosť odľahčený. Aj túto generáciu môže ovládať panel VC500 so všetkými "dospeláckymi" funkciami pre najväčších inšpekčných špecialistov. 

Pre veľa "Agiliosákov" je ovládací panel VC500 jednoducho kanón na vrabce, funkcie dosť predimenzované - a teda zbytočné drahé. A tak sa iPEK rozhodol urobiť aplikáciu pre tablet, vďaka ktorej je možné tlačnú kameru Agilios ovládať. Jednoduché, funkčné a lacné riešenie. 

iPEK toho chystá oveľa viac, avšak veľké množstvo toho je ešte vo vývoji, a teda určené len pre oči distribútorov. Každopádne sa môžeme naozaj tešiť na postupné dávkovanie malých revolúcií v odbore inšpekcií kanalizácií.

Súčasťou podujatia býva aj súkromný Októberfest. Lenže my sme sa ponáhľali za vami, a tak sme oň tento rok prišli :). Každopádne aj tak sa o nás postarali so všetkou parádou: zoznamovací raut, večera v typickej starej nemeckej krčme, kde sa jedlo rukami (kolená, knedle, mäso, kapusta a pod.)... no rukami, každý mal vlastne k dispozícii dosku, nôž a varechu. A na krk sme dostali starú vypranú zásteru, aby sme si nezakvackali tie naše manažérske obleky :).

Aby sme nezabudli! Cestou sme zvládli ešte školenie vo firme WinCan, ktorá robí softvér pre inšpekcie kanalizácií. Je v úzkej spolupráci s výrobcami kanalizačných kamier ako je napríklad práve iPEK. Obohacuje ich o profesionálny softvér pre záznamy inšpekcií kanalizácií a ich protokolovanie. Na špičkovej úrovni! Nestačí kanalizáciu len prejsť kamerou a investorovi ukázať „AHA POZRI SA, JE TO CELKOM V POHODE“. Ak chcem byť profesionál, musím podať profesionálny výstup, teda okomentované video z inšpekcie, model siete so zaznačenými anomáliami alebo napríklad aj odhad nákladov na opravy. Takže to sme sa naučili ovládať a naučíme to aj vás! 

Ing. Ladislav Veselý (vesely@radeton.sk, +421 905 587 965)!


Ďalšie príspevky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

...udialo sa v Brne... Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Smart memo - Inovácia v tlakových skúškach kanalizácií

Neoddeliteľnou súčasťou pri stavbe kanalizácie je tlaková skúška potrubia. Smart memo je digitálny tlakomer od nemeckej spoločnosti Esders, ktorý vás tlakovou skúškou kanalizácií prevedie presne podľa normy STN...

Filip Ondráček | 21. 2. 2024