Laser HUNTER - plošná kontrola plynovej potrubnej siete

Filip Ondráček|29. 11. 2023

Vysokocitlivý a presný detektor pripravený hľadať tie najmenšie možné úniky. To je najnovší detektor od nemeckého výrobcu Esders.

 

Laser HUNTER je stvorený na inšpekciu podzemnej potrubnej siete. Na to, aby bol čo najúčinnejší, mu pomáha duálny laserový senzor a 80 l/h výkonné nasávacie čerpadlo. V praxi to znamená, že je schopný na povrchu zaznamenať aj tie najmenšie hodnoty od 0,5 ppm. Spomínaný duálny senzor príde vhod pri nájdenom úniku - etánovou analýzou rozoznáme bahenný plyn od zemného.

Lepší prístroj na hľadanie zemných únikov nenájdete. Laser HUNTER je unikátny aj v tom, že vám môže poslúžiť pri pešom hľadaní, môžete ho osadiť napr. aj na kolobežku a danú trasu skontrolujete oveľa rýchlejšie. Pripojte detektor k softvéru PiNOTE a zobrazte si vaše mapové podklady, plánujte a zaznamenávajte trasy a označujte miesta úniku.


Ďalšie príspevky

Pôdne mikrofóny spoločnosti Gutermann

Švajčiarska firma Gutermann bola založená v roku 1948 pod názvom S. Gutermann Elektronische Apparate v Zürichu ako prvý švajčiarsky výrobca detektorov netesností, lokátorov potrubia a ventilov. Od 80. rokov minulého...

Ing. Ladislav Veselý | 17. 5. 2024

MTA PIPE-INSPECTOR®

Pokročilý monitoring stavu potrubia vrátane lokalizácie netesností. Rakúsky technologický guru, spoločnosť MTA, prináša na trh ďalšiu vychytávku. V podstate ide o plávajúce laboratórium poháňané batériou,...

Pepa Pospíšil | 9. 5. 2024