Akustický lokátor plastových plynovodných potrubí GAS TRACKER 2

Ing. Peter Maňko|1. 9. 2021

Trasovanie plastových plynovodov bez signalizačného vodiča - nemožné sa stal skutočnosťou!

Jednoduchá obsluha
- celý prístroj obsahuje len 3 tlačidlá.

Úžasná presnosť na centimetre
- testované na CZ a SK.

Úctyhodný dosah
- 300 m do jednej i druhej strany.

Terén nehrá rolu
(tráva, asfalt, betón) poradí si všade.

Vysoká mobilita
- celý systém sa zmestí do 2 kufrov.

Phablet
- pomerne veľká a dobre čitateľná vyhodnocovacia jednotka i na priamom slnku.

 

Po rokoch sa stalo nemožné skutočnosťou a na trhu máme nový prístroj na trasovanie plastových plynovodov, ktorý je veľmi jednoduchý a naozaj funguje, čo nám potvrdili i naši zákazníci z SK a CZ. Prístroj sa vyznačuje nie len jednoduchou obsluhou, 3 tlačidlami (slúžia na zapnutie/vypnutie jednotlivých častí prístroja) ale aj úctyhodným dosahom 300 m z jednej strany a 300 m z druhej strany od miesta napojenia na potrubie. Skutočným benefitom pre používateľa okrem jednoduchosti, výborného dosahu a mobility je jeho presnosť určenia trasy plynovodu na centimetre. Žiaden terén nie je prekážkou, a používateľ tak môže trasovať plynovod v tráve, asfalte, betóne či zámkovej dlažbe. I keď je prístroj určený na trasovanie plastových plynovodov, nie je nutné napojiť ho iba na plastové potrubie, ale je možné pripojiť ho aj ku kovovému potrubiu, ak v zemi ďalej pokračuje ako potrubie plastové. V takomto prípade prístroj vytrasuje každý plastový úsek plynovodu v dosahu, a kovové potrubie viete jednoducho vytrasovať s našimi lokátormi na metalické siete.

 

CELÝ SYSTÉM LOKÁTORA POZOSTÁVA Z
  • - Vysielača – má iba 2 tlačidlá. Nie je nutné žiadne zložité nastavenie vysielača, dokonca ani školenie. Ovládanie zvládne aj začiatočník po jedinom predvedení, rovnako ako pripojenie jednotlivých komponentov vďaka vojenským konektorom. Vysielač v sebe ukrýva internú batériu so 4 hodinovou výdržou stáleho vysielania s možnosťou dobíjania zo siete alebo auta.
  •  
  •  - Rezonátoru, Baňa“ – ide o časť prístroja, ktorá sa pripája priamo na plynové potrubie. Rezonátor vysiela signál cez plyn, ktorý následne spôsobuje vibrácie v okolitej zemi.
  •  
  • Zemnej sondy, Chrobák“ – slúži na zachytávanie signálu. Ku kvalitnému výsledku prispieva odnímateľná tyč, ktorá slúži na prenášanie/posúvanie sondy. Vďaka tomu je sonda pri čítaní dát z podzemia v kľude a výsledky nie sú skreslené vibráciami tyče spôsobené napríklad vetrom alebo používateľom.
  •  
  • - Phabletu TRIMBLE TDC6000 – s uhlopriečkou 6“ a systémom Android 8.0 je odolná vyhodnocovacia jednotka s vysokou svietivosťou vo všetkých svetelných podmienkach. Batéria s dlhou výdržou bez problému vydrží celú pracovnú zmenu. So zemnou sondou je prepojený pomocou Bluetooth.
  •  
  • Aplikácie – slúži na zobrazenie nameraných výsledkov a má jednoduché a intuitívne ovládanie. Vďaka 2 režimom: predlokalizácií na rýchlu orientáciu, kde sa potrubie približne nachádza a presnému určeniu miesta potrubia, ktoré používateľ uvidí na základe stĺpcového grafu zobrazovaného v aplikácii.

 

Zaujíma vás to? Chceli by ste produkt predviesť?

Ing. Peter Maňko

0911 912 506

manko@radeton.sk


Ďalšie príspevky

Pôdne mikrofóny spoločnosti Gutermann

Švajčiarska firma Gutermann bola založená v roku 1948 pod názvom S. Gutermann Elektronische Apparate v Zürichu ako prvý švajčiarsky výrobca detektorov netesností, lokátorov potrubia a ventilov. Od 80. rokov minulého...

Ing. Ladislav Veselý | 17. 5. 2024

MTA PIPE-INSPECTOR®

Pokročilý monitoring stavu potrubia vrátane lokalizácie netesností. Rakúsky technologický guru, spoločnosť MTA, prináša na trh ďalšiu vychytávku. V podstate ide o plávajúce laboratórium poháňané batériou,...

Pepa Pospíšil | 9. 5. 2024