Akustický lokátor plastových plynovodných potrubí GAS TRACKER 2

Ing. Peter Maňko|1. 9. 2021

Trasovanie plastových plynovodov bez signalizačného vodiča - nemožné sa stal skutočnosťou!

Jednoduchá obsluha
- celý prístroj obsahuje len 3 tlačidlá.

Úžasná presnosť na centimetre
- testované na CZ a SK.

Úctyhodný dosah
- 300 m do jednej i druhej strany.

Terén nehrá rolu
(tráva, asfalt, betón) poradí si všade.

Vysoká mobilita
- celý systém sa zmestí do 2 kufrov.

Phablet
- pomerne veľká a dobre čitateľná vyhodnocovacia jednotka i na priamom slnku.

 

Po rokoch sa stalo nemožné skutočnosťou a na trhu máme nový prístroj na trasovanie plastových plynovodov, ktorý je veľmi jednoduchý a naozaj funguje, čo nám potvrdili i naši zákazníci z SK a CZ. Prístroj sa vyznačuje nie len jednoduchou obsluhou, 3 tlačidlami (slúžia na zapnutie/vypnutie jednotlivých častí prístroja) ale aj úctyhodným dosahom 300 m z jednej strany a 300 m z druhej strany od miesta napojenia na potrubie. Skutočným benefitom pre používateľa okrem jednoduchosti, výborného dosahu a mobility je jeho presnosť určenia trasy plynovodu na centimetre. Žiaden terén nie je prekážkou, a používateľ tak môže trasovať plynovod v tráve, asfalte, betóne či zámkovej dlažbe. I keď je prístroj určený na trasovanie plastových plynovodov, nie je nutné napojiť ho iba na plastové potrubie, ale je možné pripojiť ho aj ku kovovému potrubiu, ak v zemi ďalej pokračuje ako potrubie plastové. V takomto prípade prístroj vytrasuje každý plastový úsek plynovodu v dosahu, a kovové potrubie viete jednoducho vytrasovať s našimi lokátormi na metalické siete.

 

CELÝ SYSTÉM LOKÁTORA POZOSTÁVA Z
  • - Vysielača – má iba 2 tlačidlá. Nie je nutné žiadne zložité nastavenie vysielača, dokonca ani školenie. Ovládanie zvládne aj začiatočník po jedinom predvedení, rovnako ako pripojenie jednotlivých komponentov vďaka vojenským konektorom. Vysielač v sebe ukrýva internú batériu so 4 hodinovou výdržou stáleho vysielania s možnosťou dobíjania zo siete alebo auta.
  •  
  •  - Rezonátoru, Baňa“ – ide o časť prístroja, ktorá sa pripája priamo na plynové potrubie. Rezonátor vysiela signál cez plyn, ktorý následne spôsobuje vibrácie v okolitej zemi.
  •  
  • Zemnej sondy, Chrobák“ – slúži na zachytávanie signálu. Ku kvalitnému výsledku prispieva odnímateľná tyč, ktorá slúži na prenášanie/posúvanie sondy. Vďaka tomu je sonda pri čítaní dát z podzemia v kľude a výsledky nie sú skreslené vibráciami tyče spôsobené napríklad vetrom alebo používateľom.
  •  
  • - Phabletu TRIMBLE TDC6000 – s uhlopriečkou 6“ a systémom Android 8.0 je odolná vyhodnocovacia jednotka s vysokou svietivosťou vo všetkých svetelných podmienkach. Batéria s dlhou výdržou bez problému vydrží celú pracovnú zmenu. So zemnou sondou je prepojený pomocou Bluetooth.
  •  
  • Aplikácie – slúži na zobrazenie nameraných výsledkov a má jednoduché a intuitívne ovládanie. Vďaka 2 režimom: predlokalizácií na rýchlu orientáciu, kde sa potrubie približne nachádza a presnému určeniu miesta potrubia, ktoré používateľ uvidí na základe stĺpcového grafu zobrazovaného v aplikácii.

 

Zaujíma vás to? Chceli by ste produkt predviesť?

Ing. Peter Maňko

0911 912 506

manko@radeton.sk


Ďalšie príspevky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

...udialo sa v Brne... Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Smart memo - Inovácia v tlakových skúškach kanalizácií

Neoddeliteľnou súčasťou pri stavbe kanalizácie je tlaková skúška potrubia. Smart memo je digitálny tlakomer od nemeckej spoločnosti Esders, ktorý vás tlakovou skúškou kanalizácií prevedie presne podľa normy STN...

Filip Ondráček | 21. 2. 2024