Bezvýkopové opravy s Radetonom

Mgr. Marián Zelenický|2. 12. 2021

Tiež vás štvú rozkopané cesty a večné uzávierky? Viete, že je kopec možností, ako napríklad kanalizáciu opraviť bezvýkopovo?

Radeton spolupracuje s nemeckým výrobcom IST (I.S.T. Innovative Sewer Technologies GmbH), ktorý sa od roku 1998 špecializuje na riešenie technológií pre bezvýkopové opravy a renováciu kanalizácií. Vďaka dlhoročnému vlastnému vývoju už dokážu pokryť kompletné potreby koncových zákazníkov: vyčistenie, prípravu na opravu a zároveň ponúkajú aj všetko potrebné na následnú renováciu potrubia. Ich riešenie ponúkame na Slovensku i v Česku. Vieme predviesť aj poradiť.

>>> Keby sme mali jednoducho popísať ako funguje toto riešenie, tak v existujúcom poškodenom potrubí vytvoríme pomocou opravného rukávu nové potrubie.

UV NA RÝCHLEJŠIE VYTVRZDOVANIE
Firmy, ktoré sa touto technológiou opráv zaoberajú už dlhodobo a zatiaľ využívali na vytvrdenie opravného rukávu teplú vodu, s ktorou je práca zdĺhavá. Po novom prechádzajú na vytvrdzovanie pomocou UV svetla. So všetkým sa čoraz viac ponáhľa a preto je prechod na rýchlejší a pohodlnejší variant vytvrdenia pomocou UV svetla jasným krokom.

NA MALÉ I VEĽKÉ
Možnosti bezvýkopových opráv máme k dispozícii ako na krátke malé úseky poškodeného potrubia tak i na celé dlhé úseky veľkých priemerov. Stačí sa len s nami porozprávať o problémoch, ktoré chcete v teréne vyriešiť. Všetkým zákazníkom radi poskytujeme komplexné informácie a vždy prediskutujeme technickú náročnosť opráv.

ŽIADNA RAKETOVÁ VEDA
Čo si budeme hovoriť, kúpa strojov je len jedna časť, ďalšou je mať niekoho, kto bude stroje obsluhovať, čo je v dnešnej dobe častý limit, na ktorý so zákazníkmi narážame. Snáď vás upokojí, že technológia od IST je natoľko užívateľsky prívetivá, že na jej obsluhu nebudete potrebovať 3 raketových inžinierov, ale zvládne to aj bežný človek. :)

    

 

PÁR SITUÁCIÍ Z PRAXE

ČISTENIE
Na vyčistenie pred opravou je možné využiť buď frézovacie a čistiace stroje Picote (www. picote.cz), alebo na väčšie priemery čistiace a inštalačné roboty IST. Oba systémy vám radi pre porovnanie predvedieme.

MOŽNOSTI OPRÁV

  • - Použitie krátkej lokálnej opravnej vložky.
  • - Použitie vytvrdzovacieho LED svetla napr. v prípojkách.
  • - Použitie vytvrdzovacieho UV svetla v dlhších úsekoch.
  • - Alebo využitie stále najpoužívanejšej metódy vytvrdenia – teplej vody/pary.

Každá technológia má svoje pre a proti. My máme výhodu skúsenosti so všetkými a vieme ich aj predviesť v teréne. Všetky parametre s vami radi tiež telefonicky prediskutujeme.

 

 

Zaujíma vás to? Viac vám o tom povie:

Mgr. Marián Zelenický
0918 374 498
zelenicky@radeton.sk


Ďalšie príspevky

Pôdne mikrofóny spoločnosti Gutermann

Švajčiarska firma Gutermann bola založená v roku 1948 pod názvom S. Gutermann Elektronische Apparate v Zürichu ako prvý švajčiarsky výrobca detektorov netesností, lokátorov potrubia a ventilov. Od 80. rokov minulého...

Ing. Ladislav Veselý | 17. 5. 2024

MTA PIPE-INSPECTOR®

Pokročilý monitoring stavu potrubia vrátane lokalizácie netesností. Rakúsky technologický guru, spoločnosť MTA, prináša na trh ďalšiu vychytávku. V podstate ide o plávajúce laboratórium poháňané batériou,...

Pepa Pospíšil | 9. 5. 2024