Reflektometer CS90

Ing. Peter Maňko|13. 5. 2021

"Impulzák" strednej triedy s 1ns šírkou impulzu a českým menu. Ďalší prírastok do nášho portfólia "impulzákov" na vyhľadávanie porúch na kábloch, ktorý vyplnil medzeru v našej ponuke medzi základnými a najdrahšími reflektometrami!

Prednosťami reflektometra CABLESCOUT 90, ktoré vás hneď zaujmú sú perfektné držanie v ruke a s tým spojené pevné a odolné puzdro. Ďalej potom veľký displej s neuveriteľne jasným podsvietením, ktorý nás prekvapil tak, že keď sme zvýšili jas na maximum, úplne sme sa zľakli. :-) Po zapnutí si hneď všimnete, že prístroj na vás hovorí česky - a to sa počíta.

CABLESCOUT 90 má síce netradičné zobrazenie kriviek na displeji, než na aké sme boli zvyknutí u reflektometra RiserBond, ale dá sa naň rýchlo zvyknúť. Ovládanie sa viac podobá už reflektometrom najvyššej triedy Springbok z našej ponuky, kedy máte na displeji dve okná. Na jednom je zobrazenie celkovej dĺžky kábla a na druhom vidíte zväčšený detail vybraného úseku. U CS90 je to ale naopak, ako u prístrojov Springbok. To znamená, že celkový pohľad je v dolnej časti displeja a detail v hornej. Nové a netradičné je, že celkový pohľad na krivku je na menšej ploche displeja, než detail, ktorý zaberá celú hornú polovicu displeja.

Príjemné je to, že má CS90 najkratšiu šírku impulzu nevídanú 1 ns, čo tento reflektometer predurčuje na pekné vykreslenie porúch aj v tesnej blízkosti prístroja.

Aj keď má tento "impulzák" výstup F konektorom, nájdete v príslušenstve aj párové pripájacie káble, takže ho bez problému použijete i na silové alebo oznamovacie káble.

CABLESCOUT 90 je výrobkom od kalifornskej firmy TEMPO, od ktorej nájdete v našej ponuke tiež veľmi úspešné produkty, ako lokátor markerov EML 100 alebo identifikátor párov 701K-G TONE & PROBE KIT.

                      


Ďalšie príspevky

Smart memo - Inovácia v tlakových skúškach kanalizácií

Neoddeliteľnou súčasťou pri stavbe kanalizácie je tlaková skúška potrubia. Smart memo je digitálny tlakomer od nemeckej spoločnosti Esders, ktorý vás tlakovou skúškou kanalizácií prevedie presne podľa normy STN...

Filip Ondráček | 21. 2. 2024

Testovanie zariadenia Zonescan NBIoT vo VVS Košice

Na konci minulého roka sme vykonali rozsiahle testovanie zariadenia Zonescan NBIoT vo VVS Košice. Nájdete tu nielen popis samotného testovania v dvoch lokalitách, ale aj vyhodnotenie a sprievodné fotografie spolu so...

Ing. Ladislav Veselý | 13. 2. 2024