Reflektometer CS90

Ing. Peter Maňko|13. 5. 2021

"Impulzák" strednej triedy s 1ns šírkou impulzu a českým menu. Ďalší prírastok do nášho portfólia "impulzákov" na vyhľadávanie porúch na kábloch, ktorý vyplnil medzeru v našej ponuke medzi základnými a najdrahšími reflektometrami!

Prednosťami reflektometra CABLESCOUT 90, ktoré vás hneď zaujmú sú perfektné držanie v ruke a s tým spojené pevné a odolné puzdro. Ďalej potom veľký displej s neuveriteľne jasným podsvietením, ktorý nás prekvapil tak, že keď sme zvýšili jas na maximum, úplne sme sa zľakli. :-) Po zapnutí si hneď všimnete, že prístroj na vás hovorí česky - a to sa počíta.

CABLESCOUT 90 má síce netradičné zobrazenie kriviek na displeji, než na aké sme boli zvyknutí u reflektometra RiserBond, ale dá sa naň rýchlo zvyknúť. Ovládanie sa viac podobá už reflektometrom najvyššej triedy Springbok z našej ponuky, kedy máte na displeji dve okná. Na jednom je zobrazenie celkovej dĺžky kábla a na druhom vidíte zväčšený detail vybraného úseku. U CS90 je to ale naopak, ako u prístrojov Springbok. To znamená, že celkový pohľad je v dolnej časti displeja a detail v hornej. Nové a netradičné je, že celkový pohľad na krivku je na menšej ploche displeja, než detail, ktorý zaberá celú hornú polovicu displeja.

Príjemné je to, že má CS90 najkratšiu šírku impulzu nevídanú 1 ns, čo tento reflektometer predurčuje na pekné vykreslenie porúch aj v tesnej blízkosti prístroja.

Aj keď má tento "impulzák" výstup F konektorom, nájdete v príslušenstve aj párové pripájacie káble, takže ho bez problému použijete i na silové alebo oznamovacie káble.

CABLESCOUT 90 je výrobkom od kalifornskej firmy TEMPO, od ktorej nájdete v našej ponuke tiež veľmi úspešné produkty, ako lokátor markerov EML 100 alebo identifikátor párov 701K-G TONE & PROBE KIT.

                      


Ďalšie príspevky

Pôdne mikrofóny spoločnosti Gutermann

Švajčiarska firma Gutermann bola založená v roku 1948 pod názvom S. Gutermann Elektronische Apparate v Zürichu ako prvý švajčiarsky výrobca detektorov netesností, lokátorov potrubia a ventilov. Od 80. rokov minulého...

Ing. Ladislav Veselý | 17. 5. 2024

MTA PIPE-INSPECTOR®

Pokročilý monitoring stavu potrubia vrátane lokalizácie netesností. Rakúsky technologický guru, spoločnosť MTA, prináša na trh ďalšiu vychytávku. V podstate ide o plávajúce laboratórium poháňané batériou,...

Pepa Pospíšil | 9. 5. 2024