Nasprejujte si nové potrubie do starého

Mgr. Marián Zelenický|15. 2. 2021

Hľadáme po svete nové technológie, ktoré by vám uľahčili život s inžinierskymi sieťami. Táto veta znie z Radetonu celkom často. Že to nie je prázdna fráza dokazuje náš posledný úlovok, na ktorý sme sa boli pozrieť v Dánsku.

Systém Repipe od rovnomenného výrobcu nie je žiadny dizajnový krásavec - ale to, čo vie, je naozaj unikátne. Dokáže nasprejovať novú plastovú stenu dovnútra starého potrubia a zaceliť aj praskliny až do veľkosti 8 mm. Využiť sa dá napríklad na opravy kanalizačných rozvodov v stupačkách bytových domov bez nutnosti búrania a výmeny potrubia. Celý systém sme si na vlastnej koži vyskúšali a môžeme prehlásiť, že je použiteľný, plne funkčný a hlavne rentabilný.

S firmou Repipe je taktiež spojená firma Dancutter, ktorá vyrába potrubné frézy. Za zmienku určite stojí flexibilná fréza DC Super Flex určená na tvorbu otvorov, odstránenie telies, nerovností a prakticky všetkého, čo môže brániť plynulému prietoku vo vnútri potrubí. Špeciálnym vylepšením je posuvný valec umiestnený na tlačnej hadici, vďaka ktorému frézu veľmi citlivo posuniete vpred či vzad. Veľkou výhodou je kamera na konci frézovacej hlavice so zabudovanou vodnou tryskou na čistenie šošovky, čím sa samotné frézovanie stáva chirurgicky presným.

Ako vyzerá taká expedícia za lovom šikovných pomocníkov sa môžete pozrieť tu:


Ďalšie príspevky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

...udialo sa v Brne... Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Smart memo - Inovácia v tlakových skúškach kanalizácií

Neoddeliteľnou súčasťou pri stavbe kanalizácie je tlaková skúška potrubia. Smart memo je digitálny tlakomer od nemeckej spoločnosti Esders, ktorý vás tlakovou skúškou kanalizácií prevedie presne podľa normy STN...

Filip Ondráček | 21. 2. 2024