Nová kamera Agilios je už stará

Lukáš Zelenický|16. 10. 2019

Nedávno bola predstavená tlačná kanalizačná kamera iPEK Agilios AR90II. A predstavte si, ona už je to stará!

Na jeseň 2018 nemecký iPEK predstavil ďalšiu generáciu tejto tlačnej kamery. Nový Agilios má veľmi jednoduchý hliníkový rám a je výrazne odľahčený. Váži zhruba toľko, čo dve plné tašky s nákupom.

NEVÍDANÉ PARAMETRE
• Pribrzďovanie káblového bubna • Napájanie batériami • Otáčacia kamerová hlava s odbočovaním do prípojok • Tabletový ovládací panel VC200 s podporou normy STN 13508 • Jednoduché exporty protokolov • Komponenty prepojiteľné s vyššími radmi inšpekčných systémov... atď.

Tou najzaujímavejšou zmenou je však nové napájacie a komunikačné riešenie. Celé je umiestnené v odnímateľnom E-BOXE, t. j. čierna krabica na boku rámu. Ukrýva v sebe batérie, napájací konektor/nabíjanie z 230 V / 12 V, video vstupy/výstupy, ale tiež WiFi bezdrôtovú komunikáciu.

NA ČO JE DOBRÁ WIFI V KANALIZAČNEJ KAMERE?

Tlačná kanalizačná kamera je na inšpekcie kanalizácií základ. A to ako pre malé firmy vykonávajúce jednoduché kontroly potrubí typu „kuknem a vidím“, tak aj pre veľkých správcov kanalizácií vyžadujúcich profesionálne inšpekcie podľa noriem so zápisom dát priamo do GIS a meraním najrôznejších veličín. Kamerový systém má širokú škálu využitia a uspokojí aj tie najnáročnejšie požiadavky.

Na výber je niekoľko typov kamerových hláv od jednoduchých neotočných až po otočné s laserovým meraním. Namiesto profesionálnej riadiacej jednotky VC500 s podporou noriem je možné použiť aj klasický Android tablet, ktorý s kamerou komunikuje bezdrôtovo cez WiFi. Vďaka tomu sa nová generácia kamery Agilios stáva oveľa dostupnejšou na vykonávanie základných inšpekcií aj pre menšie firmy. Agilios vie potešiť všetkých. Tým menej náročným sa prispôsobí cenou, náročnejších ohromí funkciami.

Ak vás nová tlačná kamera zaujala, ozvite sa, rád vám ju priveziem ukázať naživo.

Lukáš Zelenický, 0917 143 798, lukas.zelenicky@radeton.sk


Ďalšie príspevky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

...udialo sa v Brne... Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Smart memo - Inovácia v tlakových skúškach kanalizácií

Neoddeliteľnou súčasťou pri stavbe kanalizácie je tlaková skúška potrubia. Smart memo je digitálny tlakomer od nemeckej spoločnosti Esders, ktorý vás tlakovou skúškou kanalizácií prevedie presne podľa normy STN...

Filip Ondráček | 21. 2. 2024