Nový evolučný krok - plynár jednoprístrojový

Lukáš Zelenický|16. 8. 2019

Na jeseň 2018 nemecký Esders predstavil novú generáciu ručného detektora únikov plynu s názvom OLLI. Do tohto malého prístroja sa zmestilo toľko funkcií a možností, že zatieni hneď niekoľko plynárenských prístrojov naraz. Vďaka tomu zákonite otvára novú kapitolu plynárenskej evolúcie.

Olli je snáď najuniverzálnejší detektor plynu z portfólia Esders. Je využiteľný vo všetkých plynárenských odboroch. Spája osobný detektor plynu na stráženie pracovníkov v nebezpečnom prostredí a klasický nasávací detektor plynu, ktorý skontroluje tesnosť nielen nadzemných plynovodov, ale aj tých podzemných. 
K prístroju možno pripojiť okrem klasickej ručnej nasávacej sondy aj sondu krokovú na meranie koncentrácie plynu, ktorá sa spod zeme dostane na povrch, a dokonca aj sondu do vrtov, pomocou ktorej prístroj deteguje plyn aj pod zemským povrchom.
 
OLLI PRE KAŽDÉHO: SERVIS KOTLOV - REVÍZIE - STAVBA - DISTRIBÚCIA - HASIČI - BIOPLYN - ČOV
 
OLLI je ako Lego. Vďaka jeho modularite je možné zostaviť si prístroj na mieru pre svoju prácu. Čím menej treba komponentov, tým je lacnejší. Servisný technik plynových kotlov využije iba senzor metánu a CO. Hasiči ocenia hlavne nasávacie čerpadlo a ochranu pred toxickými plynmi. Revízny technik potrebuje merať aj tlak. OLLI je pripravený pomáhať v práci všetkým plynárom. Je pripravený slúžiť revíznym technikom na priemyslových plynovodoch (aj tých podzemných), stavebným firmám pri lokalizácii únikov i ochrane osôb počas práce, distribútorom zase v ich rôznorodej činnosti.
 
SMART VYBAVENIE
Nová generácia ctí moderné trendy. Prístroj možno vybaviť Li-Ion akumulátorom s výdržou cez 30 hodín detekcie plynu. Za zmienku stojí komunikácia s Androidom aplikáciou Esders Pi Note, ktorá zaznamenáva celú trasu inšpekcie do mapy, a to vrátane nameraných koncentrácií, zaznamenaných fotografií a poznámok. Ďalším vylepšením je možnosť aktualizácie vnútorného softvéru cez internet z pohodlia domova.
 
Ak vás náš revolučný OLLI zaujal, ozvite sa!

Lukáš Zelenický, 0917 143 798, lukas.zelenicky@radeton.sk

 


Ďalšie príspevky

Pôdne mikrofóny spoločnosti Gutermann

Švajčiarska firma Gutermann bola založená v roku 1948 pod názvom S. Gutermann Elektronische Apparate v Zürichu ako prvý švajčiarsky výrobca detektorov netesností, lokátorov potrubia a ventilov. Od 80. rokov minulého...

Ing. Ladislav Veselý | 17. 5. 2024

MTA PIPE-INSPECTOR®

Pokročilý monitoring stavu potrubia vrátane lokalizácie netesností. Rakúsky technologický guru, spoločnosť MTA, prináša na trh ďalšiu vychytávku. V podstate ide o plávajúce laboratórium poháňané batériou,...

Pepa Pospíšil | 9. 5. 2024