Teslou do Amsterdamu za RD8100

Ing. Ladislav Veselý|29. 5. 2017

Ako už asi všetci viete, môžeme už zvolať "Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ!". Tým myslím legendárny RD8000 a jeho terajšieho nástupcu RD8100.

Nebudem sa tu rozpisovať o nových funkciách a vychytávkach, ktoré tam pribudli, myslím, že to už každý pozná ... Hoci jednu si neodpustím :). Viete, že potvrdenie vašej siete (tá šípka, ktorá musí svietiť stále dopredu) funguje aj na obyčajných kliešťach, ktoré máte v taške? Proste pecka! Nový lokátor si žiada noblesné uvedenie vo svete, a preto sme boli pozvaní na túto Show do Amsterdamu.

Jasne, teraz si každý povie: no áno, Amsterdam, to tam išli za slečnami v tých červených kabínkach, za "mariánkou" do coffeshopov a za pšeničným pivom... Lenže to nás nepoznáte... My sme slušní chlapci z Radetonu a ideme tam len za novým krásnym lokátorom, za prírodou, za kultúrou... Poznať to starodávne mesto, kde sa v 17. storočí písali dejiny sveta, obchodu, moreplavby. Za krásami RD8100 a mestom, kde dlho žil mysliteľ Jan Ámos Komenský, Rembrandt a ďalšie významné osobnosti. Mesto s jedinečnými vodnými kanálmi, ktoré na vás dýchnu romantikou aj urbanistickou dokonalosťou vtedajších staviteľov, ktorí vybudovali mesto na močiaroch. Tešíme sa na mesto plné tolerancie, kde žije 180 rôznych národností. Chápte, možno to budú čítať aj naše ženy :).
No tak dobre. Je jasné, že Red Light District nás neminie. A som zvedavý, či sú tie slečny naozaj tak krásne, ako sa o nich hovorí.

Tak, a padlo rozhodnutie, že ideme do Amsterdamu zadarmo. Pýtate sa, ako je to možné? Že by boli chalani kúzelníci? Alebo mali lietajúci kufor kúzelníka Viga, radcu kráľa Hyacinta? Nie! Chlapci pôjdu na Tesle. A to je niečo!

Keď sme jednotlivo sadali za volant, bolo vidieť, že je každý "vyklepaný" a pripadá si ako v autoškole. Plno nových vecí a funkcie, ktoré nás neprestávali prekvapovať a baviť zároveň. Môžete riadiť v špičke, v piatich pruhoch, byť otočený na kamaráta vzadu a ešte mať nohy za ušami a nenabúrate.

Mrknite sa na video z našej cesty a na záver malý bonus :). 

Cesta nám utiekla ako voda a už tu bol večierok s našou novinkou. Vzhľadom k tomu, že sme dodávali veľa sád už pred termínom oficiálneho predaja, mali sme už "osemtisícstovku" celkom dobre "zmáknutú". A ako vždy boli naše otázky o level ďalej ako u ostatných, čiže sa tým chalanom z Radetonu musel nakoniec venovať sám najvyššej inžinier vývoja :). Bolo super, že sme sa nakoniec dozvedeli snáď všetko, čo nás zaujímalo a nebolo nám jasné. RD8100 nás ešte viac prekvapil. Tie cievky a spracovanie lokátora vnútri sú naozaj precízne. Mali by ste vidieť, čo je možného vidieť vo vnútri iných lokátorov!

A prišiel večer. Ideme hromadne do mesta. Ľahká nervozita, veď vraj sa dá na tie slečny pozerať prakticky z jedného metra... neverím. Je to ne-u-ve-ri-teľ-né, ale je to tak! Už z diaľky na nás svietili tie červené svetla lemujúce jeden výklad za druhým. Pozerám, že to vlastne nie je ani výklad, že sú to jednotlivé dvere. Zrazu sme na ulici, kde je kanál, domy a medzi nimi asi milión ľudí. Nie. Možno vlastne dva milióny. Nič také som jakživ nevidel (a už asi nikdy neuvidím). Pozerám na jeden z výkladov a hovorím si, ako je možné, že tak krásne a milé stvorenia tu stoja za tými dverami polonahé. A za každou z nich vidím veľký príbeh, ktorý sa musel odohrať, než sa tie polonahé víly dostali až za tieto dvere. Zrazu ma zo snenia niekto prerušil a bol to Peter, ktorý ma ťahal za rukáv a ja vlajúc za ním som ho nasledoval. Jediné, čo z neho vypadlo, bolo "tak to musíš vidieť" a dotiahol ma pred jeden z výkladov, kde bola naozaj jedna z najkrajších tamojších slečien Ukrajinka Ela. Dali sme si jedného točeného Heinekena a pohovorili o tom, ako tu môžu vychovávať deti. Kadiaľ sa tie deti vracajú z krúžkov? Týmito ulicami? No hovorili sme aj o iných veciach, ale to sem písať nebudem :). Ráno sme ešte nakúpili darčeky pre naše ženy, pretože čierne tulipány, to je tiež niečo, čo človek nevidí každý deň. V syrárni sme kúpili kozie syry a vydali sa smerom domov.

Dúfame, že RD8100 bude náhradník za RD8000 vskutku jedinečný a že vám lokátory budú zase dobre slúžiť, rovnako ako predošlé verzie.


Ďalšie príspevky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

...udialo sa v Brne... Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Smart memo - Inovácia v tlakových skúškach kanalizácií

Neoddeliteľnou súčasťou pri stavbe kanalizácie je tlaková skúška potrubia. Smart memo je digitálny tlakomer od nemeckej spoločnosti Esders, ktorý vás tlakovou skúškou kanalizácií prevedie presne podľa normy STN...

Filip Ondráček | 21. 2. 2024