Privádzače (produktovody) POD KONTROLOU 4x inak

Mgr. Marián Zelenický|15. 10. 2020

Skúste sa niekedy zamyslieť, ktorý z nasledujúcich spôsobov by bol pre vás zaujímavý a chceli by ste ho vyskúšať priamo u vás.

1. MERANIE PRIETOKU

Chcete vedieť, či sú na potrubí straty? Stačí vstup a výstup osadiť zásuvným tyčovým prietokomerom s 2 % presnosťou a hneď vďaka diaľkovému prenosu uvidíte, aká je bilancia. Výhodou tohto riešenia je použiteľnosť až do DN2000, privádzač sa nemusí odstavovať a celková cena je nižšia ako práca pri osadení jedného konvenčného vodomeru.

2. DIAĽKOVÉ MERANIE STRÁT

Chcete privádzač sledovať predovšetkým kvôli odhaľovaniu únikov a meranie prietokov je len nástrojom, ako zistiť, že niečo niekde tečie? Máme ešte efektívnejšie riešenie - telemetrický systém, ktorý priamo zaznamená presné miesto úniku - Enigma 3m HyQ.

3. KATODICKÁ OCHRANA

Vieme presne zmerať miesta s porušenou izoláciou aj určiť, aké veľké sú tieto poruchy. V týchto miestach dochádza k zoslabovaniu stien potrubia. Zariadenie PCM je lokalizačný systém, ktorý zmeria úbytky prúdu katodickej ochrany a zhodnotí jej účinnosť.

4. SATELITNÁ SNÍMKA

Pri veľmi dlhých privádzačoch je zaujímavou alternatívou na permanentný monitoring program pravidelného snímkovania celej oblasti z vesmíru - snímky odhalia miesta s vysokou saturáciou pitnej vody v pôde. Pomocou tejto technológie sa vo svete podarilo odhaliť už rad veľkých únikov, ktoré takto tiekli aj desiatky rokov.

Nie ste si istí? Radi by ste sa dozvedeli viac? Radi sa o tom s vami porozprávame - a poradíme. Na vaše zvedavé otázky sa teší Majo (zelenicky@radeton.sk, 0918 374 498).


Ďalšie príspevky

Pôdne mikrofóny spoločnosti Gutermann

Švajčiarska firma Gutermann bola založená v roku 1948 pod názvom S. Gutermann Elektronische Apparate v Zürichu ako prvý švajčiarsky výrobca detektorov netesností, lokátorov potrubia a ventilov. Od 80. rokov minulého...

Ing. Ladislav Veselý | 17. 5. 2024

MTA PIPE-INSPECTOR®

Pokročilý monitoring stavu potrubia vrátane lokalizácie netesností. Rakúsky technologický guru, spoločnosť MTA, prináša na trh ďalšiu vychytávku. V podstate ide o plávajúce laboratórium poháňané batériou,...

Pepa Pospíšil | 9. 5. 2024